Min utbildningsserie har funnits sedan 2014, och har känts som ett väldigt lyckat och uppskattat upplägg. Men nu finns det behov av förändring, så 2017 års utbildningsserie blir lite annorlunda än tidigare års.

Den stora skillnaden blir att du nu kan välja om du vill delta i hela serien eller bara vissa av träffarna. Det blir också färre antal träffar än tidigare, fem istället för sju. Precis som tidigare så kommer varje träff att ha ett tema, och temana följer utbildningsgången inom den Akademiska ridkonsten. Observera att de som väljer att anmäla sig till hela serien har förtur! 

Fördelen med att följa hela serien är att du får en utvecklingsplan för en hel säsong och du får tydliga uppgifter att arbeta med varje månad. Eftersom temana följer utbildningsgången inom AR så kommer du verkligen framåt i ditt arbete tillsammans med din häst. En annan rolig fördel är du kan träffa samma personer varje gång, ni följer varandras utveckling och kan peppa varandra mellan träffarna. Flera har blivit goda vänner och fortsatt att ha kontakt även efter seriens slut.

Träffarna vänder sig till dig som är intresserad av Akademisk Ridkonst, oavsett om du är helt ny eller om du är en mer avancerad ryttare inom AR. Du kan även välja att delta som fotfolk.

Upplägg:
Platsen är Övre Jäder, Jönåker. Undervisningen sker på utomhusbana. Under året träffas vi fem gånger från april till augusti. Om du vill delta i hela serien som ryttare så binder du upp dig för alla fem tillfällena. Du kan naturligtvis också anmäla dig från gång till gång till alla tillfällen, men då är du inte garanterad plats.

Om du har anmält dig till hela serien och inte kan delta vid något tillfälle ställs din plats för den gången till förfogande för de som vill anmäla sig till det aktuella temat. Om det inte finns ryttare att sätta in har du själv ansvar för att hitta en ersättare alternativt betala hela kursavgiften. Du betalar ingenting om du kan visa veterinär- eller läkarintyg.

Varje tillfälle har ett eget tema. Vi inleder med att jag visar dagens tema med någon av våra hästar och går igenom teorin. Var och en jobbar sedan med temat på sin nivå, allt från nybörjare till avancerat. Ridningen sker enskilt och varje pass är ca 40 minuter, inklusive uppföljning från gången innan (om du har varit med då) och uppgifter att arbeta vidare med hemma.

Varje tillfälle avslutas med en sammanfattning, frågestund och kontroll av att var och en har förstått sina träningsuppgifter.

Du har möjlighet att maila frågor som dyker upp mellan utbildningstillfällena. Vi har också en Facebookgrupp för alla deltagare, både ryttare och fotfolk, där du kan ställa frågor och dela med dig av erfarenheter. För att ytterligare befästa dina kunskaper kan du naturligtvis delta på någon heldagskurs eller rida lektion mellan seriens utbildningstillfällen.

Plats finns för max sex ryttare, plats bereds i den ordning som anmälningarna kommer in. Ryttare som vill boka upp sig för hela serien har företräde. Intresset är stort, några platser är redan uppbokade.

Varje tillfälle startar kl 9.00 och avslutas ca 15.30.

Datum och teman:
17/4        Arbete från marken – groundwork, longering, arbete vid hand. När använder man vad
                och varför?
28/5        Sits och hjälpgivning – Hur hittar man bra balans? Hur formger man hästen från sitsen?
                Vad är primära och sekundära hjälper? Bashjälpgivning och avancerad hjälpgivning.
                Sittben och tyngdpunkt, är det någon skillnad?
18/6        Skolorna – öppna, sluta, förvänd sluta. Hur skolorna hjälper hästen att hitta balans och
                rakriktning. Hur varierar man arbetet med skolorna?
9/7          Rakriktning, balans och rundhet – Nu förbereder vi oss för svårare uppgifter. Vad
                behövs för att komma vidare mot samling?
13/8        Samling – hur börjar man och hur går man vidare? Och vad är egentligen samling?

Vid de tre sista tillfällena väljer ryttaren själv ridning eller arbete vid handen.

1.  Arbete från marken Foto: Natalie Lindholm

1. Arbete från marken
Foto: Natalie Lindholm

 

 

 

2. Sits och hjälpgivning Foto: Sanna Svensson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Skolorna

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Rakriktning, balans och rundhet Foto: Marie Furholt-Torvanger

5. Samling Foto: Sanna Svensson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kostnad:
Kostnaden ligger kvar på samma nivå som 2014.
Kostnad ryttare 600:-/gång inklusive uppstallning och rejäl fika (smörgås).
Kostnad fotfolk 150:-/gång inklusive rejäl fika (smörgås).
Om du vill ha mer att äta tar du med själv.
Betalning sker i förskott per gång eller som en klumpsumma i förskott (valfritt). Fotfolk kan betala på plats. Läs mer om betalning HÄR.

Anmälan och frågor:
Kontakt

Välkommen med din anmälan!

Average Rating: 4.7 out of 5 based on 222 user reviews.

Det här inlägget postades i Nyheter, Ridning. Bokmärk permalänken.