Här kommer till sist ytterligare några bilder från vår intensivvecka på Hellekis. Även dessa bilder är tagna av Hanna Wessling.

Några saker som jag tar med mig denna gång:

  • Att bli longerad var mer hjälpsamt än jag trodde! Hästen ska i detta arbete ta sina signaler från ryttaren. Longören är så passiv som möjligt och rycker bara in när ryttaren ber om det.
    Heroe är mycket arbetad i longering, och väldigt känslig för longörens signaler, så det tog lite tid innan han förstod att han skulle koppla om till mig som satt på ryggen. Men just för att han är mycket arbetad på lina så var det också väldigt hjälpsamt när han inte riktigt tog mina signaler från ryggen.
  • Grundarbete, grundarbete, grundarbete… (Se inlägget från dag 2!)
  • Fastna inte i innertygeln!!! Jag vet, alla vet. Ändå händer det så lätt. Såg det så tydligt när jag gick igenom Hannas bilder. De bilderna fick inte vara med…
  • Att vara för ”snäll” med sina hjälper är kanske inte alltid snällt, utan bara otydligt! Jag gjorde det misstaget när jag red in Diablo, jag gav honom för stor ram från början. Det gjorde honom bara osäker på vad jag ville. Idag klarar han oftast en större ram, men  nu är han 11 år! Som unghäst gjorde det bara arbetet svårare för honom.
  • Det är roligt att rida! Det är roligt att vara på kurs, särskilt med så trevliga kurskamrater! Och trevlig häst förstås!
Öppna

Öppna

Sluta

Sluta

...och en vändning.

…och en vändning.

Slappna av fram och ner.

Slappna av fram och ner.

Stå stilla är det svåraste,  tycker Heroe.

Stå stilla är det svåraste, tycker Heroe.

Hanna får ordning på linan!

Hanna får ordning på linan!

Arbete med longör.

Arbete med longör.

Och så galoppetiloppetilopp!

Och så galoppetiloppetilopp!

Så här roligt är det att rida när Christofer drar dåliga skämt! :D

Så här roligt är det att rida när Christofer drar dåliga skämt! :D

Duktig pålle! <3

Duktig pålle! <3

Average Rating: 4.6 out of 5 based on 172 user reviews.

Det här inlägget postades i Essäer, Ridning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *