Har varit och tränat en vecka med Diablo för Christofer Dahlgren. Trots novembermörker och lera var det en fantastisk vecka, en sådan vecka då allt fungerar! Säg mig hur många sådana man får på ett år?!

Vi startade veckan med att öva skolor och samling på longerlina. Det är en mäktig känsla att på avstånd, utan inspänning eller annat onödigt, med små signaler, få sin häst att gå i öppnor, slutor, samling mm.

I ridningen jobbade vi mycket med takt och tempo och att kunna särskilja dessa två element. Att t.ex. kunna behålla tempot, men öka takten, eller att ur samling med lågt tempo och hög takt kunna gå till högre tempo med lägre takt.

Även galoppen blev ordentligt arbetad. Diablo har haft stora problem med sin galopp, men under den här veckan var det som att något släppte. Nu har jag hunnit rida ett par dagar hemma och känner att det går att arbeta med det mesta i galoppen; skolor, förvänd galopp mm. Diablo är 8 år nu, så gissa om det känns bra att galoppen äntligen börjar fungera som den ska! :)

Tyvärr har jag inte en enda bild från träningen, men ett par bilder från en härlig uteritt i spännande miljö kan jag bjuda på. Kolla marken på bilden till höger, där gick Diablo barfota utan minsta bekymmer! :)

 

 

 

 

 

Average Rating: 4.4 out of 5 based on 213 user reviews.

Det här inlägget postades i Essäer. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till

  1. Emma skriver:

    En sån vecka var ni väl värda med allt ni fått gå igenom. Härligt att läsa när det går bra för er! Låter som ni fått gör roliga övningar som samtidigt är en utmaning för båda och där igenom kunna utvecklas som ekipage.
    Hälsningar Emma

    • Anna skriver:

      Tack för dina värmande ord! Det var verkligen utmanande och roliga övningar som vi gjorde. Det gav mig inspiration som jag hoppas ska räcka hela vintern. Eller i alla fall till februari. Fick just datumen för Bents kurser 2013. Han kommer till Hällekis 16-17 februari, så då tänkte jag vara med. :) Fast det är en okristlig tid på året att åka på kurs, tycker jag…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *