Att ständigt gå tillbaka och förbättra grundarbetet är inte att backa, det är att ta bättre sats för kommande storverk! Jag upptäcker både nu och då att det är någon liten del i grundarbetet som jag inte har gjort tillräckligt bra, eller kanske tappat lite av på vägen. Och jag inser alltid att om jag vill komma vidare till nya höjder, så finns det inga genvägar, det är bara att gå tillbaka och förbättra grunden.

Diablo11

Förra veckan var jag och Diablo på Hellekis hos Christofer och Rebecca Dahlgren för att träna och umgås med hästfolk utan vardagens alla bestyr. Det är verkligen givande att vara veckoelev och få hjälp med träningen flera dagar i rad. Utöver att rida så gav vi oss denna gång på lite trickträning under Rebeccas ledning. Väldigt roligt, men också jobbigt, för där är jag nybörjare, och den känslan är inte alltid lätt att hantera.

Diablo och jag övar bugning.

Diablo och jag övar bugning.

Ridningen präglades denna vecka tydligt av blandningen mellan att förbättra grunderna och att samtidigt prova helt nya saker. Spännvidden är ganska stor mellan att å ena sidan jobba med att förbättra sökningen till handen i alla gångarter – det är verkligen basic – till att göra våra våra första trevande försök till levad – för oss en ny övning.

Båda sakerna är, hur konstigt det än kan låta, lika roliga. En ännu bättre sökning till handen ger så mycket bättre känsla i hela ridningen, och en bra känsla är för mig viktigare än alla konster i världen. Samtidigt är det förstås fantastiskt roligt att ha kommit så långt med denna speciella häst att vi kan börja tänka på levad. När jag köpte Diablo så var faktiskt mitt mål att just han skulle bli hästen som jag lärde mig att utbilda till levad. Jag har misströstat många gånger om detta, men nu är vi på väg. Det är faktiskt ett litet under!

Filmen på våra första levadförsök har tyvärr blivit sekretessbelagd ;) så ni får hålla tillgodo med en skolhalt.

Filmen på våra första levadförsök har tyvärr blivit sekretessbelagd ;) så ni får hålla tillgodo med en skolhalt.

Average Rating: 5 out of 5 based on 199 user reviews.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *