Jobb, jobb, jobb

Alla som bor på en gård vet att det alltid finns något som behöver fixas. Det gäller att kunna slå sig till ro med att man aldrig är klar. Om man som vi har ”civila” jobb också, så får man ta det i den takt man hinner och orkar helt enkelt. Det är mycket som blir uppskjutet både en och många gånger.

Men så är det också väldigt skönt när flera gånger uppskjutna saker äntligen blir av. Den senaste tiden har vi (betyder mest min man Janne, men lite del har allt jag också), fått till en ny motorvägspåfart till gödselkärran så man slipper riskera att ramla med skottkärran över sig, påfyllning av sand på ridbanan, bort med en massa ogräs från ridbanan och inte minst nygamla dörrar till stallet. Den gamla skjutporten som satt där var tung och otymplig, och hade dessutom börjat ruttna nertill. Nu är den ersatt med vanliga portar, som vi funnit i ett uthus. De har tidigare använts någon annanstans på gården, var vet vi inte. Återbruk gillar vi extra mycket!

Äntligen enkelt att komma upp på gödselkärran!

Äntligen enkelt att komma upp på gödselkärran!

Vart har den gamla sanden tagit vägen egentligen?

Vart har den gamla sanden tagit vägen egentligen?

Stånk och stön! Men det blir fint! :)

Stånk och stön! Men det blir fint! :)

Såga, riva, bända, mäta, spika, skruva, muttra...

Såga, riva, bända, mäta, spika, skruva, muttra…

Till höger en bit av den gamla skjutporten, till vänster ena halvan av  den nygamla dörren.

Till höger en bit av den gamla skjutporten, till vänster ena halvan av den nygamla dörren.

Så där ja! Nu ska det bara till handtag, foder, dörrstoppar och målning.

Så där ja! Nu ska det bara till handtag, foder, dörrstoppar och målning.

Två slöhögar som inte har hjälpt till ett dugg!

Två slöhögar som inte hjälpte till med nåt!