Min utbildningsserie har nu funnits i två år, och det känns som ett väldigt lyckat och uppskattat upplägg. Utbildningsserien återkommer därför 2016.

Utbildningsserien är för dig som verkligen vill komma framåt i din ridning! För dig som vill ha en utvecklingsplan för en hel säsong. För dig som vill ha tydliga uppgifter att arbeta med varje månad.

Den vänder sig till dig som är intresserad av Akademisk Ridkonst, oavsett om du är helt ovan eller om du är en mer avancerad ryttare inom AR. Du kan även välja att delta som fotfolk.

Efter årets utvärdering blir det även inför detta år lite förändringar. Jag kommer att ha två olika grupper:

Grupp 1 är för dig som inte har varit med tidigare år, eller som inte har så stor vana av AR. Där är upplägget som tidigare med 6 olika teman plus valfritt tema sista gången. Detta för att du ska få en gedigen bild av hela utbildningsgången.

Grupp 2 är för dig som har deltagit i serien tidigare, eller som har god vana från utbildningsgången inom AR. Efter årets utvärdering kommer denna grupp att ha 3 teman plus valfritt tema sista gången, för att ytterligare kunna fördjupa sig i några områden.

Det kommer att bli en förmiddagsgrupp och en eftermiddagsgrupp med max 5 deltagare i varje grupp. Det betyder att möjligheten att rida en extra lektion samma dag försvinner.

Det kommer även att finnas en grupp i Ringstorp, Linghem mellan Norrköping och Linköping, med samma upplägg som grupp 1. Kontakta Alexandra Warg på only_alec@hotmail.com eller 0738-294711 om du är intresserad av att delta där.

Upplägg:

Under året träffas vi sju gånger från april till oktober. Som ryttare bokar du upp dig för alla sju tillfällena. Fotfolk kan anmäla sig till hela serien eller välja vissa tillfällen. Platsen är Övre Jäder, Jönåker. (Alternativt Ringstorp, Linghem, se ovan!)

Varje tillfälle har ett eget tema. Vi inleder med att jag visar dagens tema med någon av våra hästar och går igenom teorin. Var och en jobbar sedan med temat på sin nivå, allt från nybörjare till avancerat. Ridningen sker enskilt och varje pass är ca 40 minuter, inklusive uppföljning från gången innan och nya uppgifter till nästa tillfälle.

Du som deltar i grupp 1 får vid första tillfället en skriftlig sammanfattning av alla moment som ingår i serien. Varje tillfälle avslutas med en sammanfattning, frågestund och kontroll av att var och en har förstått sina träningsuppgifter.

Du har även möjlighet att maila frågor som dyker upp mellan utbildningstillfällena. Vi har också en Facebookgrupp för alla deltagare, både ryttare och fotfolk, där du kan ställa frågor och dela med dig av erfarenheter. För att ytterligare befästa dina kunskaper kan du naturligtvis delta på någon heldagskurs eller rida lektion mellan seriens utbildningstillfällen.

Max fem ryttare per grupp, plats bereds i den ordning som anmälningarna kommer in. Intresset är redan så stort att alla platser är fulltecknade, men detta är endast intresseanmälningar. Anmäl dig gärna som reserv, om någon faller ifrån så fördelas platserna i turordning till reserverna!

Vi träffas lördagar, grupp 1 kl 8.30 – ca 13.00 och grupp 2 kl 14.00 – ca 18.30 varje gång.
Gruppen i Ringstorp träffas söndagar samma helger.

Teman grupp 1:
30/4        Markarbete (groundwork)
28/5        Longering – från basic till avancerad longering
18/6        Sitsen – hjälperna, balans, tyngdpunkt
30/7        Skolorna – öppna, sluta, förvänd sluta. Hur varierar man arbetet med skolorna?
13/8        Rakriktning – inte bara bakben, lätthet i bogarna lika viktigt.
10/9        Samling – hur börjar man och hur går man vidare?
1/10        Eget tema utifrån upplevda problem eller vad du vill gå vidare med.

Vid de fyra sista tillfällena väljer ryttaren själv ridning eller arbete vid handen.

Teman grupp 2:

30/4        Skolorna – förfining av hjälperna
28/5        Skolorna – övningar för att variera arbetet med skolorna
18/6        Rakriktning – lätthet och rakriktning av bogarna
30/7        Rakriktning – rikta framdelen på bakdelen och bakdelen på framdelen
13/8        Samling – hur börjar man och hur kommer man vidare?
10/9        Samling – skolhalt, skolskritt, halva steg, skolgalopp
1/10        Eget tema utifrån upplevda problem eller vad du vill gå vidare med.

1. Markarbete (ground work)

1. Markarbete (ground work)

2. Longering

2. Longering

3. Sitsen

3. Sitsen

4. Skolorna

4. Skolorna

5. Rakriktning

5. Rakriktning

6. Samling

6. Samling

7. Valfritt tema

7. Valfritt tema

Kostnad:
Kostnaden ligger kvar på samma nivå som 2014.
Kostnad ryttare 600:-/gång inklusive uppstallning och rejäl fika (smörgås), totalt 4200:-
Kostnad fotfolk 150:-/gång inklusive rejäl fika (smörgås).
Betalning sker i förskott per gång eller som en klumpsumma i förskott (valfritt). Fotfolk kan betala på plats. Läs mer om betalning HÄR.

Fotfolk kan få ridplats om både ordinarie ryttare och reserver får förhinder. Om reserver inte finns har du själv ansvar för att hitta en ersättare. Om ersättare inte finns återbetalas avgiften för det tillfället mot uppvisande av veterinär- eller läkarintyg. I annat fall betalar du halva avgiften.

Anmälan och frågor:
Kontakt

Välkommen med din anmälan!

Average Rating: 5 out of 5 based on 193 user reviews.

Det här inlägget postades i Nyheter, Ridning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till

 1. Catarina Helgason skriver:

  Anmäler mig till grupp 1. Ska häst tas med till samtliga tillfällen?

  Mvh
  Catarina

  • Anna skriver:

   Hej! Vad roligt att du vill vara med! Som du kanske läste så är alla platser fulltecknade redan, men jag sätter upp dig som första reserv.
   Maila dina kontaktuppgifter till mig på lindh.anna@gmail.com

   • Anna skriver:

    Nu såg jag att jag har din e-postadress. :)
    Ja, man tar med sig häst vid varje tillfälle. Som reserv får du en plats om någon lämnar återbud på sin plats, men har även möjlighet från gång till gång att få en plats om någon är sjuk t.ex.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *