Sisådär ett par veckor före jul till några dagar efter julhelgen brukar jag låta hästarna ha vintervila. Inte vet jag om de egentligen behöver det, men jag behöver! Det är mörkt och oftast kallt och isigt, jag är trött så här års, och så vill jag förbereda julen i lugn och ro. Nu är det inte precis något stort pådrag, våra julförberedelser, men lite pynt och klappar är ju trevligt. Om julförberedelserna mest innebär stress så tappar det sin mening för mig.

Så hästarna får stå tillbaka ett tag nu. Skönt då att de går på lösdrift så att de kan röra sig precis som de vill i alla fall. Vi servar dem med mat och vatten och med mockning av ligghall och matplatser, resten får de sköta själva.

Men titta på den här bilden, vilka förväntansfulla herrar! De kanske inte alls vill ha någon vila. :)

Vintervila

Average Rating: 4.6 out of 5 based on 164 user reviews.

Det här inlägget postades i Essäer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *