Förra årets nyhet, utbildningsserien, blev ett väldigt lyckat och uppskattat upplägg. Utbildningsserien återkommer därför 2015. Det blir ett par mindre förändringar, efter årets utvärdering. Den ena är att ryttarna kommer att rida enskilt i 40-minuterspass. Det var samstämmigt från deltagarna att de hellre vill ha enskilda, kortare pass än att rida längre pass två och två. Den andra förändringen är att den som vill kan köpa till ett extra pass på em samma dag. Några vill ha dubbla pass, andra är nöjda med att bara ha ett pass på fm. På detta sätt blir det valfritt från gång till gång hur man vill göra.

Utbildningsserien är för dig som verkligen vill komma framåt i din ridning! För dig som vill ha en utvecklingsplan för en hel säsong. För dig som vill ha tydliga uppgifter att arbeta med varje månad.

Den vänder sig till dig som är intresserad av Akademisk Ridkonst, oavsett om du är helt ovan eller om du är en mer avancerad ryttare inom AR. Du kan även välja att delta som fotfolk.

Upplägg:
Under året träffas vi sju gånger från april till oktober. Som ryttare bokar du upp dig för alla sju tillfällena. Fotfolk kan anmäla sig till hela serien eller välja vissa tillfällen. Platsen är Övre Jäder, Jönåker.

Varje tillfälle har ett eget tema. Vi inleder med att jag visar dagens tema med någon av våra hästar och går igenom teorin. Var och en jobbar sedan med temat på sin nivå, allt från nybörjare till avancerat. Ridningen sker enskilt och varje pass är ca 40 minuter, inklusive uppföljning från gången innan och nya uppgifter till nästa tillfälle. Temana är desamma som förra året. Ryttare som deltog 2014, och vill delta igen 2015, fortsätter naturligtvis att utvecklas framåt inom respektive tema.

Vid första tillfället får du en skriftlig sammanfattning av alla moment som ingår i serien. Varje tillfälle avslutas med en sammanfattning, frågestund och kontroll av att var och en har förstått sina träningsuppgifter.

Du har även möjlighet att maila frågor som dyker upp mellan utbildningstillfällena. Vi har också en Facebookgrupp för alla deltagare, både ryttare och fotfolk, där du kan ställa frågor och dela med dig av erfarenheter. För att ytterligare befästa dina kunskaper kan du naturligtvis delta på någon heldagskurs eller rida lektion mellan seriens utbildningstillfällen.

Max sex ryttare, plats bereds i den ordning som anmälningarna kommer in.

Vi håller på söndagar kl 8.30 – ca 14.00 varje gång. Möjlighet att äta lunch i golfrestaurangen efteråt. Du kan förstås även ha med egen lunch.

Teman:
19/4        Markarbete (groundwork)
10/5        Longering – från basic till avancerad longering
7/6          Sitsen – hjälperna, balans, tyngdpunkt
5/7          Skolorna – öppna, sluta, förvänd sluta. Hur varierar man arbetet med skolorna?
2/8          Rakriktning – inte bara bakben, lätthet i bogarna lika viktigt.
30/8        Samling – hur börjar man och hur går man vidare?
4/10        Eget tema utifrån upplevda problem eller vad du vill gå vidare med.

Vid de fyra sista tillfällena väljer ryttaren själv ridning eller arbete vid handen.

1.  Markarbete (grond work)

1. Markarbete (ground work)

2.  Longering

2. Longering

Sammy fram till handen

3. Sitsen

Melissa i Danmark

4. Skolorna

Rakriktning

5. Rakriktning

Samling

6. Samling

7 Valfritt tema

7 Valfritt tema

Kostnad:
Kostnaden ligger kvar på samma nivå som 2014.
Kostnad ryttare 600:-/gång inklusive uppstallning och rejäl fika (smörgås), totalt 4200:-
Kostnad fotfolk 150:-/gång inklusive rejäl fika (smörgås), totalt 1050:-
Betalning sker i förskott per gång eller som en klumpsumma i förskott (valfritt). Fotfolk kan betala på plats. Läs mer om betalning HÄR.

Fotfolk kan få ridplats om både ordinarie ryttare och reserver får förhinder. Om reserver inte finns har du själv ansvar för att hitta en ersättare. Om ersättare inte finns återbetalas avgiften för det tillfället mot uppvisande av veterinär- eller läkarintyg. I annat fall betalar du halva avgiften.

Anmälan och frågor:
Kontakt

Average Rating: 4.6 out of 5 based on 271 user reviews.

Det här inlägget postades i Nyheter, Ridning. Bokmärk permalänken.