Igår tog min träningsvecka här på Hellekis säteri slut. I vanlig ordning har det varit en väldigt bra vecka! Det är första gången som jag har åkt hit med två hästar, och dessutom har jag ju denna gång inte bara ridit för Christofer. Med Heroe har jag även tagit några lektioner för Rebecca för att hitta bättre avslappning och att han ska våga och vilja vara nära mig i arbetet från marken, även när jag lägger tryck på honom. Han blir lätt som Lille Skutt då, lite rädd och stressad och vill inte riktigt vara med.

I sammanfattning – Heroe har gått bättre och bättre för varje dag. Jobbet för Rebecca har verkligen gett önskat resultat och i ridningen har han slappnat av och blivit mer lösgjord i nacke, hals och bogar. Nu ska jag fortsätta hemma och nöta på med samma arbete ett tag så det sätter sig ordentligt.

Diablo har varit en fröjd hela veckan. Trots att han blir trött så fortsätter han att jobba på och bjuda på sig själv. Det är så roligt att han har fått sådan vilja och arbetsglädje, och inte minst självförtroende. Det verkar numera som att han verkligen är stolt över sig själv!

Heroe fick åka hem igår. En trött liten femåring var glad att återse sin flock, fick jag rapport om. Diablo och jag är kvar på Hellekis. Idag har vi tagit en härlig tur ut i skogen tillsammans med familjen Dahlgren, och i morgon ska vi vara med på Christofers clinic. Efter det ska även Diablo och jag åka hem, Diablo till ett par dagars välförtjänt vila, och jag åter till vardagsarbetet. Det är inte så dumt det heller. :)

Heroe ZM

Heroe ZM, 5 år, PRE

El Diablo,  10 år,  PRE/kallblodstravare

El Diablo, 10 år, PRE/kallblodstravare

Average Rating: 5 out of 5 based on 208 user reviews.

Det här inlägget postades i Essäer, Ridning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *