Ibland slappnar man bara av och ler när man jobbar med sina hästar. Idag var en sådan dag. Tränade Heroe för Rebecca igen. Tveksamt om det verkligen var samma häst som i måndags. Idag var han lugn och lyhörd från start, stressen från i måndags var som bortblåst. Allt fungerade så bra så jag kunde knäppa loss grimskaftet och göra några enkla övningar med Heroe lös. Härlig känsla förstås!

Dagens ridpass med Heroe var också till glädje. Han slappnar av mer och mer hela tiden och mjuknar mer och mer i sidorna. Avslappningen får fortsatt vara i fokus förstås, det är det allra viktigaste!

Och så Diablo! Efter flera års träning där jag många gånger undrat om jag skulle gå iland med att komma någon vart med honom, och han förmodligen undrat detsamma om mig, så är det nu så roligt att arbeta med honom! Idag tränade vi framför allt på galoppiruetter och skolhalt. Han har fastnat i att bara göra skolhalten med höger framben lyft, och jag har inte hittat vägar att påverka detta. Men nu fick vi lite redskap för att kunna jobba med att hitta vänster framben också, så nu vet jag hur jag ska jobba vidare med det för att förhoppningsvis kunna variera vilket framben som ska lyftas. Men med höger ben gör han det så fint och är så nöjd med sig själv!

Diablo3

Average Rating: 5 out of 5 based on 299 user reviews.

Det här inlägget postades i Essäer, Ridning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *