Dag 5 på Hellekis

Så var det sista dagen på veckan på Hellekis. Alltid tråkigt när det är dags att åka hem, samtidigt som jag längtar efter min man och mina andra hästar. Det är ju speciellt att åka bort och för några dagar inte ha något annat ansvar än sig själv och sin häst. Det är en fantastisk avkoppling som är väldigt skön mitt i vardagen.

Vi avslutade veckan med att titta lite mer på piaffarbetet och att börja jobba mot galoppiruetterna. Och avslutningen på veckan var inte ett dugg sämre än de andra dagarna. Jag är så glad över att Diablo är så glad och verkligen bjuder på sig själv. Under flera år har jag jobbat på att försöka förstå hur jag ska få honom mer motiverad. Han har också haft problem med sin mage och med hormonstörningar, som har ställt till med mycket bekymmer. Det senaste året verkar det som att jag till sist har fått ordning på mycket av hans bekymmer, och ridningen har därmed gått mycket framåt. Diablo är nu positivt inställd till arbetet och bjuder ofta på inte bara det jag ber om, utan gärna lite till. Det känns väldigt, väldigt roligt!

Nu blir det ett par dagars vila för Diablo. Själv ska jag dra igång min nya utbildningsserie i helgen, och där är det Heroe som ska agera förevisningshäst till att börja med. Ser fram mot att få se både gamla och nya elever här på gården!

IMG_8829

Det här inlägget postades i Essäer, Ridning. Bokmärk permalänken.