Dag 4 på Hellekis

Jobbade vidare med galoppen och bytena idag, samma jobb som i tisdags. Diablo var lite trött, inte så konstigt eftersom träningen har varit intensiv med fokus på galopp och samling, men ändå bjöd han på vilja och arbetsglädje. Jag fick honom ännu lite lättare på bogarna så att omställningen gick smidigare och då var själva bytet inte så stor sak. Lite hej och hå blir det förstås, detta är ju nytt för Diablo, men en klart godkänd början.

Sedan tittade vi på korta, snabba övergångar trav – mot piaff – trav för att se om det gick att öka reaktiviteten lite till. Och det gjorde det. Väldigt nöjd och glad idag också.

Att lära sig rida är som ett pussel. Jag känner ofta att jag har ganska många pusselbitar och även att jag kan lägga ihop dem rätt. Men så stöter jag på problem, eller ska prova något nytt, och hur jag än letar så hittar jag inte de två sista bitarna till himlen. (Alltid himlen när man lägger pussel…) Sådan tur då att det går att få hjälp att hitta dem här på Hellekis, så att man kan pussla vidare!

12

Tjoho, ett byte till höger.

Tjoho, ett byte till höger.

...och här har han just gjort ett byte till vänster.

…och här har han just gjort ett byte till vänster.

4

Det här inlägget postades i Essäer, Ridning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dag 4 på Hellekis

 1. liccau skriver:

  Vilken tjusig häst du har, och med ridningen ser ni ut att göra ett fint jobb. Jag gillar jämförelsen du gjorde med att det är ett pussel, och ja, visst är himlen den svåraste delen. Men bitarna finns ju där, det gäller bara att få dom på plats. :)

  • Anna skriver:

   Kul att du gillar El Diablo, han är en speciell sort. Med honom har det tagit tid att få pusselbitarna på plats, men om man tar en bit i taget så kommer man framåt! :)

   /Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *