För att få lite omväxling så här mitt i veckan så valde jag att arbeta Diablo vid handen idag. Även om det fungerar fint hemma till vardags, så finns det en tendens att Diablo faller lite bort från mig. Lösningen på det var helt enkelt att hålla spöet mot ytter höft för att få fram inner höft mer. Då skålade han automatiskt ur sig mer över inner bog och hittade bättre balans i arbetet. Med balansen kommer bättre rundhet, både i sidan och över ryggen, vilket gjorde honom ännu mer lätt och reglerbar.

I samlingsarbetet har jag mest jobbat med många, snabba övergångar, och det fick jag även göra nu. Från halva steg mot piaff, fram i trav, tillbaka till halva steg, fram igen, tillbaka mot lite mer satt piaff osv. Tidigare har Diablo lätt blivit lite stressad och rört ihop dessa saker, men nu börjar vi hitta ett fint flyt i övergångarna. Detta gör honom pigg och alert och han bjuder mer och mer självmant på samling.

Så även dag 3 var han pigg och glad och bjöd mer än gärna på det jag bad om, och helst lite till.

Så kan man också lära sig om arbete vid handen.

Så kan man också lära sig om arbete vid handen.

Diablo fick tålmodigt vänta bredvid.

Diablo fick tålmodigt vänta bredvid.

IMG_0900IMG_0906

Men hoppla,  kanske lite väl mycket eget initiativ...

Men hoppla, kanske lite väl mycket eget initiativ…

Galoppfrisyr

Galoppfrisyr

IMG_0920

Average Rating: 4.6 out of 5 based on 285 user reviews.

Det här inlägget postades i Essäer, Ridning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *