Då var vi på plats på Hellekis för en veckas träning för Christofer Dahlgren. Väderprognosen hade lovat regn alla dagar hela veckan, men åtminstone idag slapp vi. På eftermiddagen sken solen från en klarblå himmel och visade upp Kinnekulletrakten från sin bästa sida.

Även Diablo visade upp sig från sin bästa sida idag. Han var pigg och glad och till och med busig, vilket inte är helt vanligt när det gäller honom. Det svåraste för mig när det gäller Diablo har alltid varit att lyckas motivera honom. Han har tidigare ifrågasatt allt, och verkat tycka att det mesta har varit onödigt. Det senaste året har väldigt mycket fallit på plats, och jag upplever att han numera tycker om det arbete vi gör tillsammans och till och med är stolt över det han kan. Men idag tog han det till en ny nivå och bjöd på både bus och diverse egna initiativ, samtidigt som han verkligen tog i med kraft i allt jag bad om.

En häst som har varit väldigt svårmotiverad vill jag naturligtvis inte korrigera för att han hittar på bus. Allt som uttrycker glädje och positiv vilja uppmuntrar jag.

Idag arbetade vi med att få honom att runda ryggen ännu mer för skänklarna. Även detta har varit en svårighet, då Diablo har haft mycket lättare för att korta sin överlinje än att länga den. Det är det jag har arbetat allra mest med under hans utbildning, att han ska länga sin överlinje och söka ärligt till handen. Vi tittade också lite på piaffarbetet och fick klart godkänt på det.

Det jag har jobbat mest med sedan jag var här i november är reaktiviteten. Jag har ridit mycket övergångar av alla de slag, i korta sekvenser. Allt för att få en reaktiv, lyhörd och intresserad häst. Christofer tyckte att Diablo har utvecklats mycket sedan vi var här sist, och det är min egen uppfattning också. Så arbetet har uppenbarligen varit till nytta. :)

Även Maja och Sammy hade ett mycket bra första arbetspass idag, så alla är nöjda och glada efter första dagen.

En väldigt rolig start på veckan!

Ridbilder utlovas i morgon.

Diablo på plats i hagen.

Diablo på plats i hagen.

Där bor vi.

Där bor vi.

Säteriet

Säteriet

 

 

Average Rating: 4.5 out of 5 based on 222 user reviews.

Det här inlägget postades i Essäer, Ridning. Bokmärk permalänken.