Vinterträning

Jo, det är skönt att leran är borta. Och det är väldigt bra att det är snö och inte is, som det var nästan hela förra vintern. Men det är ändå inte helt lätt att träna utan ridhus nu. Fingrarna blir stelfrusna. Alla kläder man byltar på sig gör att man känner sig lite klumpig och mindre fin i sin hjälpgivning. Hästarna blir nippriga när det blåser isvindar och snön yr från taken.

Allt detta gör att det är svårt att fokusera och koncentrera sig. Det gäller att inte gå i fällan att tro att det ändå ska gå lika bra som det brukar. Istället får man fokusera på att hålla en hög lägstanivå. Det är nog så viktigt! Om man vet att man har en bra lägstanivå så vet man också att man har råd att ”tappa” en del när förhållandena inte är de bästa, och kan känna sig lugn i att det är ok.

Under dessa förutsättningar ger jag mig heller inte på sådant som vi har svårt för. Det sparar jag till goda dagar. Istället ägnar jag mig åt mer säkra kort, för att inte göra det för svårt, varken för mig själv eller för hästen.

Men som väl är så bjuder vintern även på riktigt härliga dagar. Bilderna är från den otroligt snörika vintern 2010/2011, men vi har liknande förhållanden nu. Så om det bara slutar blåsa och solen behagar titta fram en stund så tror jag nog att det blir riktigt bra!

Melissa dec 2010

Det här inlägget postades i Essäer, Ridning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *