Testar och bygger

Nu har Maja och jag börjat knåpa med prototyper till de nya huvudlagen. Vi håller också på att testa några av de huvudlag som PS of Sweden saluför idag. Det är främst nackstyckena som är intressanta för oss. De ska ju bl.a. göra så att det inte blir tryck på känsliga nerver i nacken och i ansiktet.

Maja ritar hur vi tänker oss att hackamoret ska se ut.

Maja ritar hur vi tänker oss att hackamoret ska se ut.

Jag började med att rida Diablo. Han är redan mjuk och fin i nacken, så på den punkten märkte jag ingen skillnad. Däremot upplevde jag att jag fick en ännu bättre sökning till handen. Han var alltså mer villig att länga ut sin hals, något som har varit en svårighet för mig i hans utbildning.

Därefter var det Heroes tur att bli riden. Han har en hel del spänningar i nacken och jag har svårt att få honom att släppa dem helt, både från marken och från ryggen. Det är egentligen bara i det stillastående arbetet som han slappnar av helt. Det behövs väldigt lite för att han ska känna sig pressad, och hans försvar är alltid att korta halsen och hålla fast sin nacke. Döm om min förvåning när han med detta nackstycke nästan omedelbart började frusta och längde ut halsen. Efter en stund började han slicka sig om munnen och t.o.m. gäspa. Ärligt talat hade jag inte trott att effekten skulle vara så märkbar och så direkt. Ibland är det kul att bli överraskad!

Det här inlägget postades i Nyheter, Ridning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Testar och bygger

  1. Emma Knutsson skriver:

    Hästar är så tydliga med vad de gillar och inte! Hojta till om ni behöver fler försökskaniner ;-) jag har ju tre som glatt skulle ställa upp!!
    Hälsningar Emma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *