Nytt samarbete för anatomiska AR-huvudlag!

Inom Akademisk ridkonst försöker vi så långt som möjligt att ta hänsyn till hästens naturliga förutsättningar när vi rider. Man pratar mycket om hästens biomekanik och anpassar ridningen efter den. Man jobbar mycket med den följsamma sitsen som ska följa hästryggens naturliga rörelser. Många av oss har sadlar som är speciellt utformade för att möjliggöra maximal följsamhet. Listan kan göras längre. Men vad vi har saknat, och många med oss, är anatomiskt utformade huvudlag, som är anpassade till de övriga önskemål som vi har som akademiska ryttare.

I hästens nacke såväl som i ansiktet löper många nerver som lätt utsätts för alltför mycket tryck av traditionella huvudlag. Många hästar visar på olika sätt att de känner obehag av detta. De skakar på öronen eller kanske hela huvudet. De spänner sig i nacken. De försöker klia sig mot frambenen eller kliar sig frenetiskt när man tar av huvudlaget.

Därför är det fantastiskt roligt att vi – jag och min dotter Maja Lindh – nu går in i ett spännande samarbete med Perfect Sit of Sweden. De tillverkar sedan slutet av 2012 anatomiskt utformade huvudlag och ska nu ta fram två nya som passar för alla oss som håller på med Akademisk ridkonst. Det blir ett huvudlag för ridning med bett och ett för bettlös ridning. Det bettlösa huvudlaget kommer dessutom i två varianter, så att även de ryttare som vill rida bettlöst, men inte är intresserade av den Akademiska ridkonstens typ av utrustning, kan hitta ett huvudlag som tar hänsyn till hästens anatomi.

Träff med PS of Sweden

Träff med PS of Sweden

Grundidéerna är redan klara, men vi är nu intresserade av vad just du tycker är viktigt när det gäller huvudlag och tyglar. Det kan gälla både utseende och funktion; allt från spännen och färger till tjocklek och bredd på remmar. Hör av dig med dina tankar! Kontakt

För oss är det viktigt med hänsyn till människor och miljö när man tillverkar saker.
PS of Sweden delar den synen och alla deras läderprodukter tillverkas av Eco Friendly Leather. De har även säkerställt att barnarbete inte förekommer i den indiska fabrik som tillverkar produkterna. Mer om detta kan du läsa på http://www.psofsweden.se/sv/varfor-ekologiskt.html

Mer om vår träff med Karin och Taina på PS of Sweden kan du läsa på http://www.psworld.se/

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *