Maj är en tid då det händer mycket! Mest roliga saker som väl är.

Den gångna veckan har jag varit på Vena gård i Söderköping och hållit en föreläsning om akademisk ridkonst för en nyfiken och intresserad publik. Ser fram mot att komma tillbaka dit och ha kurs!
Lite senare i veckan hade vi andra delen av vår öppna träning med unghästens tränng i fokus. Majas Exito lär snabbt och verkar uppriktigt intresserad av arbetet. Jag tänker mycket på att ryttarens/hästagarens kanske viktigaste och många gånger svåraste uppgift är att motivera hästen till det vi vill att de ska göra. Det mesta av våra önskemål är ju inte särskilt självklara för en häst… Men Exito verkar helt med på noterna! Han går nu i trevlig fram-och-ner-form på lina i skritt och trav, med fin böjning. Han gör öppna och sluta vid handen utan hjälp av staketet, och när jag bad Maja att prova en vändning (liten volt tillbaka i sluta) så gjorde han det som den naturligaste sak i världen. Jag ser fram mot en spännande fortsättning med denna positiva häst. Nästa tillfälle blir tisdag 28/5 kl 18.00.

Exito1
På fredagskvällen lastade jag Diablo och for till Ryttarkamraterna i Finspång för att ha en clinic. Roligt med en ridskola som vågar vara nyfikna på olika sätt att se på ridning! Det gör inte alla… En eloge till ridskolechefen Cecilia Christensen. Diablo, som för tre år sedan knappt gick att ta från gårdsplanen, följer nu med mest överallt och sköter sig perfekt! Han var lite trött då det var varmt och han fortfarande har en del vinterpäls kvar, men han skötte sig med den äran!

DSC_0665

Diablo under träning i mars 2013.

IMG_0933Och så på lördagen en heldag med lektioner hos Vikbolandets Ryttarförening, där det numera finns en sektion för akademisk ridkonst. Det är Bråvikens Akademiska Ridkonstförening som nu har gått in som en sektion hos VRF. Klubben har en mycket trevlig anläggning där sektionen kommer att arrangera kurser och lektioner i AR i fortsättningen.

Average Rating: 4.8 out of 5 based on 253 user reviews.

Det här inlägget postades i Essäer, Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *