Hästar har ett behov av att äta annat än bara gräs/hö för att matsmältningen ska fungera på bästa sätt. Om hästen har möjlighet att välja själv så äter den både grenar, löv och bark av olika slag. Hästen behöver cellulosa, så det är en bra idé att lägga in stammar och sly i hagar där det inte finns buskar och träd naturligt. På köpet slipper du nergnagda staketstolpar! Hästar ska dock inte äta ek. Inte heller björksly är bra, har jag hört. Julgranen ska självklart ut i hagen när du inte vill ha den inne längre. Granbarr lär dessutom innehålla en hel del c-vitamin.

Våra hästars favorit är lönnlöv. Svårt att hitta nu på vintern :b men i brist på det äter de bark och grenar från poppel, en annan favorit.

Allt vi lägger in till dem ser på kort tid ut så här, kvistar och bark försvinner på några dagar:

 

 

 

 

 

 

Average Rating: 4.5 out of 5 based on 251 user reviews.

Det här inlägget postades i Hästhållning. Bokmärk permalänken.